Auto's importeren van Duitsland naar Nederland

2022-06-30
Marcel Hiemstra

Als mensen over europese auto's praten, hoor je veel over Duitse auto's. Ze worden tegenwoordig wereldwijd beschouwd als de beste auto's. In termen van betaalbaarheid zijn Duitse automerken duurder. Dit komt door de algehele kwaliteit van de auto, hoe deze wordt geproduceerd en de naam van het merk zelf. Vroeger stonden deze auto's bekend om sportwagens, maar de laatste tijd hebben ze veel vaart gekregen in de auto-industrie.

Waarom geven mensen de voorkeur aan Duitse auto's?

Fijnmechanica. Duitse auto's zijn altijd geliefd geweest om hun sterke en betrouwbare motor. De mensen zijn trots op het vakmanschap waarvoor hun automerken een reputatie hebben opgebouwd. De krachtige motoren van Duitse luxe automerken worden af ​​en toe met grote toewijding geüpgraded. Duitse auto's zijn niet alleen snel maar ze worden ook veilig met zeer hoge snelheden gereden.

Waarom auto's importeren?

Het is omdat de Duitse dealers zeer betrouwbaar zijn. Ze bieden uitstekende service. Ze gebruiken de beste kwaliteit motoren en andere mechanische onderdelen wat de Duitse auto's van topklasse maakt. Je kunt de auto importeren duitsland welke direct uit de showroom komt of bij geautoriseerde dealers. Je kunt ook naar eigen inzicht tweedehands Duitse auto's kopen. Laten we het hebben over de procedure om Duitse auto's naar Nederland te importeren

Een auto kopen in Duitsland

De eerste stap is het kopen van een auto. Het is belangrijk om met veel factoren rekening te houden bij het kopen zoals je dat in Nederland zou doen. Bijvoorbeeld de technische staat van de auto, de onderhoudshistorie, vraag naar de papieren van de auto en het boekje. Je kunt ook tweedehands auto's kopen als het je uitkomt.

Vervoer

Je kunt zelf de gekochte auto naar Nederland rijden of je kunt dit via auto ambulances doen. Zorg tijdens het zelf rijden voor een tijdelijk kenteken en een geldige WA-verzekering. Een Audi importeren Duitsland kun je ook aan specialistische externe partijen overlaten die alles voor jou regelen. 

Keuring door RDW

De auto wordt gekeurd door de RDW om er zeker van te zijn dat deze aan alle eisen voldoet. De auto wordt gekeurd in het RDW keuringsstation. Het helpt je bij de volgende stap als de inspectie de BPM-aangifte opstelt.

BPM-verklaring

BPM is de belasting die je moet betalen voor een auto, bestelwagen of motor. De belasting wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot. Na de keuring bij de RDW doe je aangifte BPM.

Nederlands kenteken

Na het invullen van de BPM en betaling van de BPM ontvang je het Nederlandse kenteken van de RDW samen met de kentekencard op jouw naam.

Verzekering

Zodra alle formaliteiten zijn vervuld, heb je een autoverzekering nodig voordat je in Nederland de weg op gaat. Het is vrij eenvoudig. Het kan even duren voordat alle procedures zijn voltooid. Deze stappen zijn nodig om een ​​auto vanuit Duitsland naar Nederland te importeren.